Hemkonserverade köttbullar
Jul Tryckkonservering Vattenbadskonservering

Konserver på julbordet

Nu är julen här och vi vill bara passa på att önska alla en god jul! Kan man ha en god jul med konserver på julbordet då?! Ja, självklart! Vi har redan nu ganska många recept på bloggen som passar in i det klassiska svenska julbordet. Sen kanske man inte vill äta ett helt julbord med bara inkokt mat, men att knäcka en burk eller två till julbordet kan såklart vara väldigt trevligt och smidigt. Eller så står man kanske där i en krissituation på julafton och har inte så mycket annat val (hur firar man jul i en kris?).

Här nedan kommer de recept som finns uppe hittills på bloggen som vi tänker kan passa bra att öppna till julbordet – att antingen äta som det är, eller att använda som ingrediens i en julrätt. Nästa år har vi förhoppningsvis ännu fler recept att fylla på i listan med passande konserver på julbordet. 🙂

Till sist vill vi såklart också önska alla ett gott nytt konserveringsår! Och stort TACK till alla patrons, prenumeranter, forummedlemmar, följare på sociala medier och bloggläsare för allt stöd och uppmuntran vi har fått! Vi ses igen 2024! Kommentera gärna nedan vad ni skulle vilja läsa mer om under det kommande året!

Jocke Berg Konservgeek
Jocke

Gillade du inlägget? Stötta oss gärna på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.