Tryckkonserverade rödbetoer

Så du vill kunna förvara livsmedel och mat i burkar i ditt skafferi? Då har du kommit rätt! Men vad behöver man egentligen tänka på innan man ska börja konservera? Här kommer en lista över inlägg på den här bloggen som vi tycker du bör läsa innan du sätter igång. Eller under tiden du sätter igång kanske. Det är helt enkelt saker vi hade velat ha tillgängligt på svenska när vi började, sorterade i den ordningen vi hade velat lära oss det i.

Om du ska skaffa en tryckkonserveringsapparat eller inte beror på om du vill tryckkonservera eller inte. Vill du inte det så kan du hoppa över tryckkonserveringsapparaten naturligtvis. Den är ju inte särskilt billig ändå. Men då är det viktigt att komma ihåg att endast vissa recept är framtagna för vattenbadskonservering och vise versa.

Innan du skaffar grejer

Innan du skaffar grejer bör du ha lite kunskap om några saker så att du vet vad det är du eventuellt ska pyssla med framöver samt vilka risker som finns inblandade i det.

Vad du behöver för grejer

Så här gör du

Glöm inte recepten

  • Det finns recept här på bloggen – Vi publicerar recept från seriösa källor som vi översatt till svenska och ibland även anpassat lite för svensk kultur.
  • Healthy Canning – En riktigt bra kanadensisk blogg om du orkar med engelska. Bloggen publicerar testade recept från seriösa källor i ett lättillgängligt format
  • National Center for Home Food Preservation (NCHFP) har själva grundrecepten till hela den amerikanska konserveringskulturen. Cups och andra amerikanska mått gäller här.
  • Det finns många bra böcker du kanske vill köpa, inklusive Complete Guide to Home Canning i bokform.

Sen då?

Fördjupning