Tryckkonserverade rödbetoer

Så du vill kunna förvara livsmedel och mat i burkar i ditt skafferi? Då har du kommit rätt! Men vad behöver man egentligen tänka på innan man ska börja konservera? Här kommer en lista över inlägg på den här bloggen som vi tycker du bör läsa innan du sätter igång. Eller under tiden du sätter igång kanske. Det är helt enkelt saker vi hade velat ha tillgängligt på svenska när vi började, sorterade i den ordningen vi hade velat lära oss det i.

Om du ska skaffa en tryckkonserveringsapparat eller inte beror på om du vill tryckkonservera eller inte. Vill du inte det så kan du hoppa över tryckkonserveringsapparaten naturligtvis. Den är ju inte särskilt billig ändå. Men då är det viktigt att komma ihåg att endast vissa recept är framtagna för vattenbadskonservering och vise versa.

Innan du skaffar grejer

Innan du skaffar grejer bör du ha lite kunskap om några saker så att du vet vad det är du eventuellt ska pyssla med framöver samt vilka risker som finns inblandade i det.

Vad du behöver för grejer

Så här gör du

Glöm inte recepten

  • Det finns recept här på bloggen – Vi publicerar recept från seriösa källor som vi översatt till svenska och ibland även anpassat lite för svensk kultur.
  • Healthy Canning – En riktigt bra kanadensisk blogg om du orkar med engelska. Bloggen publicerar testade recept från seriösa källor i ett lättillgängligt format
  • National Center for Home Food Preservation (NCHFP) har själva grundrecepten till hela den amerikanska konserveringskulturen. Cups och andra amerikanska mått gäller här.
  • Böcker:
    • Burktillverkarna Ball och Bernardin har flera bra böcker med recept. Oftast är det bara amerikanska mått i böckerna. I vissa böcker finns både-och.
    • Stephanie Thurow har två böcker som heter Weck Small Batch Preserving och Weck Home Preserving som båda ska vara bra. Vi har inte boken så vi vet inte vilka mått som används.
    • USDA:s Complete Guide to Home Canning som vi länkar till längre upp har många recept. Den går att köpa i bokform om man hellre har den i fysiskt format istället för pdf. Recepten här är samma recept som finns publicerade på NCHFP.
Dela inlägget: