Konservgeek är en blogg som behandlar hermetisk inkokning som konserveringsmetod, det vill säga att konservera livsmedel i burkar som kan stå i skafferi. Bloggen försöker följa de amerikanska riktlinjerna för konservering så långt som möjligt eftersom de är långt mer uppdaterade och välundersökta än metoderna som använts i Europa på 40-talet.

Vi som ligger bakom bloggen heter Jocke och Heli och bor på en liten gård i Delsbo i Hälsingland med våra barn, katter och höns. När vi flyttade till gården 2017 och började odla kände vi att det behövdes sätt att ta tillvara på skörden. Helst utan att fylla hela kylskåpet och frysen till bredden. Det var där och då vi fick upp ögonen för konservering.

Hemsidan

Allt eftersom vi utforskade ämnet konservering upptäckte vi ganska snart att det behövdes mer lättillgänglig information om ämnet på svenska. Jocke skrev till en början ”dagbok” med recept på sin personliga blogg, mest för att ha ett ställe att samla recept på, men vi kom snart fram till att informationen förtjänade en egen hemsida. Och det var det som fick bli Konservgeek i augusti 2022. Här förenar vi Jockes intresse för att skriva och lära ut om konservering och Helis intresse för foto och grafisk design i ett roligt gemensamt projekt.

Lyssna

  • Den 23 mars 2023 sändes ett poddavsnitt med Jocke på beredskapspodden Vardagsprepping.
    Lyssna här
  • Under hösten 2022 fick Jocke vara med i radio när P4 Gävleborg gjorde ett kort inslag om hemkonservering.
    Lyssna här

Kontakta oss

Har du frågor till oss på Konservgeek? Kommentera gärna våra inlägg här på bloggen, eller de vi gör på Instagram och Facebook. Du kan också gå med i vårt forum och diskutera med oss och andra konserveringsintresserade. Det är ju lätt att vi missar att skriva om viktiga detaljer som vi själva inte tänker på. Ge feedback så kan vi uppdatera artiklarna så att de blir ännu bättre. Ge såklart även feedback om du anser att vi har skrivit något rent felaktigt! Genom att kommentera direkt i våra blogginlägg eller i forumet kan även andra dra nytta av diskussionen.

Har du frågor om samarbeten eller liknande kan du mejla oss på adressen kontakta @ konservgeek.se.

Stötta oss

På hemsidan kan du lite här och var stöta på länkar till produkter på Amazon eller Ebay. Dessa onlinebutiker är tyvärr i många fall de enda där det går att få tag på tryckkonserveringsutrustning. Detta är ett enkelt sätt för dig som läser vår blogg att stötta oss om du uppskattar vårt arbete. Använder du dem går en liten summa av produktens pris direkt till oss. Du kan också stötta oss genom vår Patreon. Alla bidrag betyder oerhört mycket för oss! Vår förhoppning är att få mer tid över till att sprida kunskap om det här ämnet som vi brinner för.

Integritet och GDPR

Läs vår sida om vår GDPR-policy här!