Weck-burk
Burkar Kommentarer Nyheter

Weck har ansökt om konkurs – söker investerare

Den tyska legendariska tillverkaren av konserveringsglas Weck har tyvärr ansökt om konkurs i juni, vilket går att läsa om på tyska Wochenblatt. Företaget uppgav lägre efterfrågan och höjda energipriser som orsaker till konkursansökan. Samtidigt berättar de att försäljningen ökat efter att de meddelat om sin ansökan, och många investerare har även visat intresse sedan Weck gick ut med att de söker investeringar i företaget. Produktionen pågår just nu som vanligt medan man väntar på eventuella investeringar. Så det finns hopp!

Man nämner dock även att företaget är medvetna om att konkurrenters konservburkar oftast är betydligt dyrare och att Weck därför bör ha marginal för att öka sina egna priser. Detta är något vi på Konservgeek helt klart kan hålla med om. Självklart vill vi ju ha så billiga burkar som möjligt, men samtidigt tycker vi det är viktigt att de bästa europeisktillverkade burkarna, sett till vad man får för priset, finns kvar för framtiden. Går de under på grund av nuvarande priser är det mycket bättre att de höjer. Det är fortfarande långt kvar till Le Parfaits priser till exempel.

Weck är ett mycket gammalt företag som funnits i mer än 123 år. De är familjeägda och just nu inne på den fjärde generationen. Fabriken som tillverkar deras glasprodukter (inte bara konserveringsglas utan även glasförpackningar till matindustrin) ligger i Bonn och sysselsätter 260 personer. Det vore alltså en ganska stor tragedi om de tvingades lägga ner. Vi håller tummarna för att det ska lösa sig!

Jocke Berg Konservgeek
Jocke

Gillade du inlägget? Stötta oss gärna på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.