Weck-burk
Kommentarer Nyheter

Weck höjer priserna men överlever sannolikt

För ett tag sedan skrev vi om att burktillverkaren Weck ansökt om konkurs och att de letade efter investerare. Nu har de konstaterat att de med stor sannolikhet kommer att få nya investerare. De har också meddelat att de har höjt sina priser sedan den 1:a september.

Eva Smeds, som är moderator i Facebookgruppen Hermetisering av mat, fick ett mejl direkt från Weck där det framkommer en del intressant information. Här kommer ett urval från mejlet:

Dear customer,

As you already know, the operational companies of the Weck Group are in the middle of provisional insolvency proceedings. First of all, we would like to assure you that we will continue to be able to deliver and perform without restrictions even in the ongoing (provisional) insolvency proceedings. The production of our subsidiary WECK-Glaswerk GmbH also continues unrestricted and indefinitely. An investor process has already been initiated and there is a great deal of interest in a takeover. The economic problems of the WECK Group were partly caused by prices that did not cover costs against the backdrop of very sharply increased material and energy costs. This necessitates a moderate price adjustment. We are currently in a preliminary insolvency proceeding, which will be transferred to a main insolvency proceeding on 01.09.2023.

Slutet gott, allting gott? Det verkar minsann så!

Jocke Berg Konservgeek
Jocke

Gillade du inlägget? Stötta oss gärna på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.