Odlar man zucchini tenderar man ofta att få mycket. Väldigt mycket. Vad ska man göra av allt egentligen? Kan man konservera zucchini?
Tryckkonservera zucchini går inte!
Ett alternativ hade kunnat vara att tryckkonservera zucchini. Tyvärr är det inte möjligt i dagsläget. Zucchini blir i princip helt mosat av den höga temperaturen i tryckkonserveringsapparaten. Bitar kan klumpa ihop sig och detta skapar oförutsägbarheter i densiteten, vilket alltså gör det svårt att ge en exakt tid för hur lång tid det skulle ta att få en säker burk med tryckkonserverad zucchini.
Det finns testade och bra publicerade recept som innehåller bland annat zucchini, men inget som innehåller bara det.
Du kan läsa mer om det här ämnet på Healthy Canning.
Men hur gör man då?
Inlagd zucchini däremot går jättebra!
Som tur var kan man göra inläggningar med zucchini, och det fiffiga är att gurka och zucchini har så pass liknande egenskaper att man kan kan ta ett recept på inlagd gurka och rakt av byta ut gurkan mot zucchini. Ett exempel är receptet på inlagd smörgåsgurka som vi har publicerat här på bloggen:
Om du vill göra något helt annat finns bra recept för gurka på Healthy Canning där du helt enkelt bara ersätter gurkan med zucchini istället.