Vad är skillnaden mellan en hel- och halvkonserv?

En helkonserv kan stå i minst ett år i rumstemperatur (det är denna typ av konserver vi pratar om på denna blogg) medan en halvkonserv kan hålla ungefär samma tid, men bara i kylskåp (tänk dig typ ansjovis, surströmming eller andra fiskkonserver du kan köpa i affären som måste stå kallt). När de flesta i Sverige gör sylt eller mos brukar det oftast resultera i en halvkonserv. Här på bloggen kan du lära dig hur du gör en helkonserv. Grymt! På den här sidan kan du läsa mer om vad som är en säker konserv.

Jocke Berg Konservgeek
Jocke

Gillade du inlägget? Stötta oss gärna på Patreon!
Become a patron at Patreon!
Jocke Berg Konservgeek
Jocke

Gillade du inlägget? Stötta oss gärna på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Du kanske också skulle vara intresserad av …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag godkänner integritetspolicyn

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.