Varför behöver jag en specifik vikt till tryckkonserveringsapparaten beroende på var jag bor?

Vikten avgör vilket tryck det är i apparaten. Trycket avgör vilken temperatur vatten kokar i. Vid havsvattennivån kokar vanligt vatten vid 100 grader. På Mount Everest kokar vatten redan vid 68 grader! Detta beror på ett lägre tryck från atmosfären. Alltså måste man på högre höjd kompensera med en tyngre vikt. Under 305 meter över havet används generellt en vikt för 10 psi, men från 305 meter och högre krävs en vikt på 15 psi.

Jocke Berg Konservgeek
Jocke

Gillade du inlägget? Stötta oss gärna på Patreon!
Become a patron at Patreon!
Jocke Berg Konservgeek
Jocke

Gillade du inlägget? Stötta oss gärna på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Du kanske också gillar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.