Börja koka upp lagen.
Skala och skiva rödlöken i lagom tjocka skivor (omkring 0,5 cm).
Under tiden du hackar löken, låt lagen sjuda i 5 minuter. Ta sedan bort vitlöken från lagen.
Häll i rödlöken i grytan. Det kommer bli ganska fullt i kastrullen med rödlök.
Koka upp igen och låt sedan sjuda under lock i några minuter.
Fördela löken och lagen i uppvärmda burkar på max 500 ml. Packa löken tätt. Se till att all lök är täckt av lagen. Lämna en luftspalt på 0,7–1 cm.
Stick ner en kniv i burkarna för att ta bort eventuella luftbubblor. Luftspalten kan då sjunka, så justera upp den igen vid behov.
Torka av kanten på burkarna (gärna med kökshandduk doppad i ättika), sätt på lock och ställ ner burkarna i ditt kokande vattenbad.
Koka slutligen burkarna i 10 minuter. Anpassa tiden om du bor över 305 meter över havet.