Skölj tomaterna. Skålla dem i 60 sekunder i kokande vatten (bloggen föreslår dock lite längre, kanske 3 minuter) och häll sedan över tomaterna i kallt vatten.
Skala tomaterna. I bästa fall har allt skal börjat lossna efter skållningen, men annars får du skala vissa med kniv eller liknande.
Hacka tomaterna ganska grovt.
Väg det du har hackat upp tills du får den mängd som är angiven i ingredienslistan. Lägg den hackade tomaten i en kastrull.
Skölj och hacka chili, lök och vitlök. Lägg i samma kastrull.
Häll i limejuicen.
Koka upp.
Låt sjuda i ca 3 minuter.
Häll över i burkar (250 ml eller 500 ml, men inte större), använd 1,25–2 centimeter luftspalt.
Avlägsna eventuella luftbubblor från burkarna (till exempel genom att sticka ner en kniv). Om luftspalten sjunker, fyll på tills du har 1,25–2 centimeter.
Torka av kanten på burkarna och sätt på locken.
Ställ ner burkarna i kokande vattenbad.
Koka i 20 minuter om du bor under 305 meter över havet eller lite mer om du bor högre upp än så.
Godast efter minst en månad i skafferiet.