Skala och skölj zucchinin.
Klyv förslagsvis zucchinin på längden och ta därefter en sked och skrapa ur mittenpartiet med alla frön. Detta är särskilt bra att göra med stora zucchinier.
Tärna zucchinin i 1–2 cm stora bitar. Extra kul är det om du skär bitarna som klassiska ananasbitar.
Häll i ananasjuice, citronjuice och socker i en stor gryta. Rör om så att sockret löser sig en del.
Häll i den tärnade zucchinin i grytan med ananaslagen.
Koka upp och låt sedan sjuda utan lock i 20 minuter.
Fördela i uppvärmda burkar på max 500 ml. Lämna luftspalt på 1,25–2 cm.
Stick ner en kniv i burkarna för att ta bort eventuella luftbubblor. Luftspalten kan då sjunka, så justera upp den vid behov.
Torka av kanten på burkarna, gärna med ren ättika, sätt på lock och ställ ner burkarna i ditt kokande vattenbad.
Koka slutligen burkarna i 15 minuter. Anpassa tiden om du bor över 305 meter över havet.