Ta fram och förbered alla ingredienser i listan. Köttet ska tärnas grovt; tänk 4-5 cm ungefär.
Häll i alla ingredienser i listan för sås i en stor kastrull. Rör runt.
Häll därefter i köttet och rör runt.
Koka upp och låt sjuda i ett par minuter så att allt blir hett.
Häll ner i varma burkar och lämna en luftspalt på 3 cm (drygt 1"). 2,5 cm har tendens till att vara lite gränsfall tycker vi.
Det tenderar att bli många och stora luftbubblor. Stick därför ner en kniv i burkarna och rör omkring för att ta bort bubblorna. Luftspalten kommer att sjunka när du gör det, så justera sedan luftspalten så att den återigen är omkring 3 cm.
Torka av kanten på burkarna noga (gärna med lite ättika), sätt på lock och ställ ner i tryckkonserveringsapparaten.
Använd 10 psi i tryck om du bor 0–305 m.ö.h, eller 15 psi om du bor högre upp än så.
Om du bara har burkar på 500 ml kokar du i 75 minuter. Om du däremot har en eller fler burkar på 1 liter kokar du i 90 minuter.
Serveras välstekt i kastrull för att såsen ska bli lite karamelliserad.