Skär upp fläsk i lagom stora bitar: cirka 3 cm är lämpligt. Förstek gärna fläsket en kort stund i en stekpanna så det får lite god stekyta.
Fördela ut fläskbitarna i burkar, omkring 150 gram per halvlitersburk eller det dubbla för enlitersburkar.
Skala och tärna potatisen. Fördela ut i burkar, omkring 55 gram per halvlitersburk eller det dubbla för enlitersburkar.
Skala och hacka löken. Fördela ut i burkar, omkring 25 gram per halvlitersburk eller det dubbla för enlitersburkar.
Tärna paprikan. Fördela ut i burkar, omkring 30 gram per halvlitersburk eller det dubbla för enlitersburkar. Du bör nu ha en luftspalt på ungefär 2,5–3 cm (1"). Är luftspalten för stor eller för liten kan du fördela om råvarorna lite tills luftspalten stämmer i alla burkar.
Ta en stor gryta och häll i tomatjuice och vatten (eller egen buljong om du har det). Koka upp.
Smula ner buljongtärningar och kryddor. Rör om.
Fördela ut vätskan i burkarna. Lämna en luftspalt på 2,5–3 cm (1").
Stick en kniv i burkarna för att ta bort luftbubblor. Om luftspalten sjunker bör du justera upp den igen med mer vätska.
Torka av locket på burkarna, sätt på lock och ställ ner i din tryckkonserveringsapparat.
Konservera i 10 PSI i tryck om du bor under 305 meter över havet, eller 15 PSI om du bor högre upp än så. Konservera i 75 minuter om du bara har burkar på 500 ml, eller 90 minuter om du har en eller flera burkar på 1 liter.