Go Back
+ servings

Konserverad pulled pork i BBQ-sås

Metod Tryckkonservering
Portioner 6 500 ml-burkar
Inkokningstid 75 min (500 ml), 90 min (1 L)
Luftspalt 2,5–3 cm (1")
Skriv ut receptet

Ingredienser
  

Sås

  • 200 g gul lök tärnad
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 3,5 dl ketchup
  • 1 dl brunt socker lite drygt, konverteringen från cups ger 1,183 dl
  • 0,5 dl äppelcidervinäger lite drygt, konverteringen från cups ger 0,591 dl
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk senap gärna grov och mörk
  • 2 msk honung

Kött

  • 2,25 kg fläsk förslagsvis karré

Instruktioner
 

  • Ta fram och förbered alla ingredienser i listan.
  • Häll i alla ingredienser i listan för sås i en stor kastrull. Rör runt.
  • Häll därefter i köttet och rör runt.
  • Koka upp och låt sjuda i ett par minuter så att allt blir hett.
  • Häll ner i varma burkar och lämna en luftspalt på 2,5–3 cm (1").
  • Det tenderar att bli många och stora luftbubblor. Stick därför ner en kniv i burkarna och rör omkring för att ta bort bubblorna. Luftspalten kommer att sjunka när du gör det, så justera sedan luftspalten så att den återigen är omkring 2,5–3 cm.
  • Torka av kanten på burkarna noga (gärna med lite ättika), sätt på lock och ställ ner i tryckkonserveringsapparaten.
  • Använd 10 psi i tryck om du bor 0–305 m.ö.h, eller 15 psi om du bor högre upp än så.
  • Om du bara har burkar på 500 ml kokar du i 75 minuter. Om du däremot har en eller fler burkar på 1 liter kokar du i 90 minuter.

Anteckning

För mer information om varför altitud (din höjd över havet) spelar roll för vilket tryck du ska använda, läs här.
Läs om hur du tryckkonserverar här.
Läs om luftspaltens betydelse här.
Testat receptet? Har du frågor?Kommentera gärna i kommentarsfältet!