Sida 1 av 2

Matlåda i burk

Postat: 28 mar 2023, 09:54
av Jocke

Jag har funderat lite på det här med matlåda i burk. Igår tog jag med mig en burk pulled pork till jobbet och det kändes väldigt smidigt. Fick lite feeling och vill göra mer grejer man kan ha som matlåda när man inte har något annat att plocka med sig. Vet att många på de olika facebookgrupperna har testat Sloppy Joes (https://www.healthycanning.com/home-canned-sloppy-joes). Kan det vara en bra matlåderätt kanske? Annars funderar jag lite på gulasch (https://www.healthycanning.com/goulash). Någon som testat? Någon som har några andra förslag?


Re: Matlåda i burk

Postat: 07 maj 2023, 07:39
av Jocke

Än är det bara vi två som ens skriver något här på forumet, men jag kämpar på. :)

Hittade billigt krav-kött på mataffären igår, så planen är att göra gulasch någon dag framöver. Lär bli ett recept skrivet på samma gång.


Re: Matlåda i burk

Postat: 11 sep 2023, 07:56
av GrodanAnn

Tjing
Låter kanon!!
Soppor på alla möjliga sätt är ju toppen gott.
Jag tänker att man kanske kan göra en "allt i ett gryta", då gör det inte så mycket om potatisen är sönderkokt. Kött, grönsaker, vin lagerblad, svamp mm mm
Eller att man tar 2 små burkar?
Jag vill gärna slippa matlagning i stugan ibland, då skulle det vara behändigt med färdigt/matlåda 🤔


Re: Matlåda i burk

Postat: 12 sep 2023, 16:54
av Jocke

Soppor är supersmidigt verkligen. Jag upplever inte att potatisen blir så sönderkokt när man gör soppa enligt USDA:s soppmall faktiskt, så du kan alltid testa att göra soppa så. Att konservera potatisen för sig känns lite överkurs. Men vad vet jag om vad du tycker?! Som sagt, testa vettja. : ) Börja med en liten batch soppa, typ 4 enlitersburkar, och känn efter hur potatisen blir. Blir det inte bra för din smak kan du senare testa att konservera allt var för sig i olika burkar och slänga ihop en soppa baserat på flera burkar när det är dags att äta.


Re: Matlåda i burk

Postat: 23 okt 2023, 20:32
av Tant Greddelin

Min man tycker att burkluncher är de bästa. En gryta eller soppa och en bit bröd till. Det är ofta han kommer hem och berättar att kollegorna är avundsjuka och nyfikna på dessa burkar.


Re: Matlåda i burk

Postat: 26 okt 2023, 18:04
av Jocke

Härligt! Jag har snart ätit slut på min "pot roast in a jar"-gryta på jobbet (recept här). Få har dock kommenterat den märkligt nog, förutom en kollega som är jägare och blev sugen på att konservera älg någon gång.


Re: Matlåda i burk

Postat: 12 jan 2024, 19:35
av Jocke

På Patreon finns redan nu receptet på Gulasch i burk. Det är egentligen bara det vanliga soppmallreceptet igen, men en gulasch helt enkelt.

Den soppan kommer jag garanterat göra igen så snart den tar slut. Riktigt bra blev den. Köttfärsen blir liite mer kokt än man såklart hade föredragit, men helt klart värt det för bekvämligheten att ha sopplunch redo att plocka från skafferiet. Nice.

Receptet syns för alla andra på bloggen om knappt en månad.


Re: Matlåda i burk

Postat: 17 jan 2024, 08:31
av BerntLov

Tack för en trevlig och informativ blogg! Hade gärna önskat ett recept på "matlåda" med kyckling, även ren konserverad kyckling hade varit intressant


Re: Matlåda i burk

Postat: 18 jan 2024, 07:53
av Jocke
BerntLov skrev: 17 jan 2024, 08:31

även ren konserverad kyckling hade varit intressant

Ren konserverad kyckling kommer snart, faktiskt!


Re: Matlåda i burk

Postat: 29 jan 2024, 13:36
av Arne
Jocke skrev: 07 maj 2023, 07:39

Än är det bara vi två som ens skriver något här på forumet, men jag kämpar på. :)

Hittade billigt krav-kött på mataffären igår, så planen är att göra gulasch någon dag framöver. Lär bli ett recept skrivet på samma gång.

Hoppas fler hittar hit. :-)