Jag har funderat lite på det här med matlåda i burk. Igår tog jag med mig en burk pulled pork till jobbet och det kändes väldigt smidigt. Fick lite feeling och vill göra mer grejer man kan ha som matlåda när man inte har något annat att plocka med sig. Vet att många på de olika facebookgrupperna har testat Sloppy Joes (https://www.healthycanning.com/home-canned-sloppy-joes). Kan det vara en bra matlåderätt kanske? Annars funderar jag lite på gulasch (https://www.healthycanning.com/goulash). Någon som testat? Någon som har några andra förslag?
Matlåda i burk
Tjing
Låter kanon!!
Soppor på alla möjliga sätt är ju toppen gott.
Jag tänker att man kanske kan göra en "allt i ett gryta", då gör det inte så mycket om potatisen är sönderkokt. Kött, grönsaker, vin lagerblad, svamp mm mm
Eller att man tar 2 små burkar?
Jag vill gärna slippa matlagning i stugan ibland, då skulle det vara behändigt med färdigt/matlåda
Soppor är supersmidigt verkligen. Jag upplever inte att potatisen blir så sönderkokt när man gör soppa enligt USDA:s soppmall faktiskt, så du kan alltid testa att göra soppa så. Att konservera potatisen för sig känns lite överkurs. Men vad vet jag om vad du tycker?! Som sagt, testa vettja. : ) Börja med en liten batch soppa, typ 4 enlitersburkar, och känn efter hur potatisen blir. Blir det inte bra för din smak kan du senare testa att konservera allt var för sig i olika burkar och slänga ihop en soppa baserat på flera burkar när det är dags att äta.
-
- Inlägg: 1
- Blev medlem: 16 mar 2023, 17:30
Härligt! Jag har snart ätit slut på min "pot roast in a jar"-gryta på jobbet (recept här). Få har dock kommenterat den märkligt nog, förutom en kollega som är jägare och blev sugen på att konservera älg någon gång.
På Patreon finns redan nu receptet på Gulasch i burk. Det är egentligen bara det vanliga soppmallreceptet igen, men en gulasch helt enkelt.
Den soppan kommer jag garanterat göra igen så snart den tar slut. Riktigt bra blev den. Köttfärsen blir liite mer kokt än man såklart hade föredragit, men helt klart värt det för bekvämligheten att ha sopplunch redo att plocka från skafferiet. Nice.
Receptet syns för alla andra på bloggen om knappt en månad.