Fråga om tomat/zucchini sås

Här diskuterar vi allt som rör vattenbadskonservering


Solas72
Inlägg: 1
Blev medlem: 17 sep 2024, 23:17

Jag brukar göra en tomat/zucchini/chili/lök/paprika sås.
Brukar köra allt i ugnen och rosta och sen mixa. Skulle vilja kunna kokkonservera denna sås (har inte fått min tryckkonserveringskastrull ännu) Finns det ngt recept som typ innehåller dessa ingredienser som man kan använda / eller liknande recept eller kan man tillsätta citronjuice i varje burk och använda koktiden från liknande recept?

Användarens profilbild
Jocke
Inlägg: 110
Blev medlem: 20 feb 2023, 22:08
Ort: Delsbo
Kontakt:

Det låter spontant som en salsa, förutom zucchinin. "Gör-det-själv-salsan" tillåter tomater, lök, chili och paprika samt citron- och/eller limejuice, med relativt fritt utrymme att justera proportionerna på de fasta ingredienserna. Men zucchinin gör det ju lite svårare. Ska gräva vidare, men om någon annan kommer på något före mig, hojta till!

Skriv svar