Sida 1 av 1
Konservera och fylla alla burkar
Postat: 15 sep 2024, 15:37
av m.froding@telia.com
Jag har en del små Weck-burkar ca 100ml och har en hrl del het chilisås på hyllan men vill fylla alla burkar jag har men vad kan jag göra som kräver små burkar?
Burken heter 080 och är på 80ml. Det är 12stycken. Kan man va dem till inlagd picklad rödlök?
Re: Konservera och fylla alla burkar
Postat: 15 sep 2024, 19:56
av Jocke
Ja men varför inte. 80-100 ml är ju väldigt lite, så det räcker ju i princip till en person beroende på vad det är i.
Eira skrev ju för ett tag sen om vad hon använder sina 80 ml-weck till:
viewtopic.php?p=282#p282
eira skrev: ↑15 aug 2024, 19:53
Småttingarna blev förresten ursöta. 80/50ml-burkar med pannkakssylt, lingonsylt och aprikosmarmelad. 30 burkar fylldes väldigt fort.
1000018811.jpg
Diskussionen fortsatte sen:
eira skrev: ↑18 aug 2024, 23:14
Jocke skrev: ↑16 aug 2024, 07:50
Hihi, det är ju sjukt gulligt om inte annat med de där små. Sen att jag nog skulle käka upp en hel sån burk själv på en enda pannkaksmiddag är väl en annan femma, haha.
Jo men det är ju precis det som är planen. En 80ml med lingonsylt räckte perfekt till en lunch med ugnspannkaka, misstänker den blir lagom till gröt med. Den mindre är mer tänkt att bre på macka. Lätt att ta med ut på biläventyr och inga stora burkar att hålla kylda efter öppning.
Passade på att göra två miniburkar med bostonsquash nu när jag körde en omgång idag så jag antar att det blir hamburgsgrillning i skogen till vintern. Måste göra samma med ketchupen nästa gång.
Re: Konservera och fylla alla burkar
Postat: 16 sep 2024, 07:54
av eira
Ja, ju mer jag konserverar desto mer förtjust blir jag i småburkar för att slippa slattar i kylen. Senast blev det pizzasås i 140ml-burkarna, mindre hade suttit fint men hade slut på dem. Dijonsenap skulle vara perfekt i den storleken. Egentligen det mesta man vill ha lite av åt gången och det behövs ju så lite för att fylla upp ett gäng.