Jag har en del små Weck-burkar ca 100ml och har en hrl del het chilisås på hyllan men vill fylla alla burkar jag har men vad kan jag göra som kräver små burkar?
Burken heter 080 och är på 80ml. Det är 12stycken. Kan man va dem till inlagd picklad rödlök?
Konservera och fylla alla burkar
-
- Inlägg: 7
- Blev medlem: 23 jul 2024, 20:51
Ja men varför inte. 80-100 ml är ju väldigt lite, så det räcker ju i princip till en person beroende på vad det är i.
Eira skrev ju för ett tag sen om vad hon använder sina 80 ml-weck till:
Diskussionen fortsatte sen:
eira skrev: ↑18 aug 2024, 23:14Jo men det är ju precis det som är planen. En 80ml med lingonsylt räckte perfekt till en lunch med ugnspannkaka, misstänker den blir lagom till gröt med. Den mindre är mer tänkt att bre på macka. Lätt att ta med ut på biläventyr och inga stora burkar att hålla kylda efter öppning.
Passade på att göra två miniburkar med bostonsquash nu när jag körde en omgång idag så jag antar att det blir hamburgsgrillning i skogen till vintern. Måste göra samma med ketchupen nästa gång.
Ja, ju mer jag konserverar desto mer förtjust blir jag i småburkar för att slippa slattar i kylen. Senast blev det pizzasås i 140ml-burkarna, mindre hade suttit fint men hade slut på dem. Dijonsenap skulle vara perfekt i den storleken. Egentligen det mesta man vill ha lite av åt gången och det behövs ju så lite för att fylla upp ett gäng.