Sida 1 av 1

Gröna bönor

Postat: 15 aug 2024, 13:39
av HaricotLotta

Hej! Ny medlem här :) . Jag har trädgården full med favoriten gröna bönor, lila också, så tänkte ge mig på att konservera för första gången. Så många olika o delvis motstridiga recept på nätet så hoppas på er. Hittar inget specifikt recept här, undrar om nåt som redan finns skulle passa bra fast med bönor. Vill ha dem så krispiga som möjligt. Sen också, vilka redskap är ett måste att ha?


Re: Gröna bönor

Postat: 15 aug 2024, 14:31
av Jocke

Hej och välkommen! :D Vilket sammanträffande, vi ska precis till att ställa ner några burkar med vaxbönor (tekniskt sett samma sak som haricot verts förutom att de är gula). Vi kommer alltså publicera ett recept på det så småningom, men än så länge får du nöja dig med en länk till Healthy Canning på engelska tyvärr. Kan inte svara på hur krispiga de kommer vara eftersom vi inte är klara med vår batch än. Konservering generellt blir ju dock ofta åt det lite mjukare hållet. Samtidigt blir det ibland riktigt bra ändå. Återkommer när vi är klar!

Det du behöver är hur som helst en tryckkonserveringsapparat, exempelvis Gjordnäras tryckkonserveringskastrull, en Presto 23 Qt eller en All American 925 och lite burkar. Det är "bare minimum", men kan även starkt rekommendera en burktång också vilket underlättar livet enormt. Sedan kan du följa vår guide för hur du tryckkonserverar.