Sida 1 av 1

Rabarbergodis/sötsura remmar

Postat: 05 maj 2024, 09:10
av eira

Nu har torken börjat gå varm igen.

IMG_20240505_084548326.jpg

Skar upp rabarbern i runt 3 mm tjocka bitar, doppade i socker och sen in i torken. 70 grader i ett gäng timmar. Får nog bli några omgångar till, tvingade upp lite glasrabarber och har gott om nya stjälkar på väg. Mums!


Re: Rabarbergodis/sötsura remmar

Postat: 05 maj 2024, 19:10
av Jocke

Det där har jag tänkt att jag måste testa någon gång. Får kanske bli i år!


Re: Rabarbergodis/sötsura remmar

Postat: 09 maj 2024, 15:27
av Arne

Vi testade förra året att göra typ jock äppelmos som vi bredde ut och körde i torken.
Vi skar dem i 1 cm remmar och rullade ihop dem.
Smasken.
Rabarber (om vi får någon) Skall göras, såg smaskens ut.