Rabarbergodis/sötsura remmar

Här kan man diskutera sånt som vi annars inte behandlar på konservgeek.se, såsom torkning, fermentering och rökning


eira
Inlägg: 54
Blev medlem: 18 aug 2023, 08:59

Nu har torken börjat gå varm igen.

IMG_20240505_084548326.jpg

Skar upp rabarbern i runt 3 mm tjocka bitar, doppade i socker och sen in i torken. 70 grader i ett gäng timmar. Får nog bli några omgångar till, tvingade upp lite glasrabarber och har gott om nya stjälkar på väg. Mums!

Användarens profilbild
Jocke
Inlägg: 119
Blev medlem: 20 feb 2023, 22:08
Ort: Delsbo
Kontakt:

Det där har jag tänkt att jag måste testa någon gång. Får kanske bli i år!

Användarens profilbild
Arne
Inlägg: 18
Blev medlem: 04 dec 2023, 14:24

Vi testade förra året att göra typ jock äppelmos som vi bredde ut och körde i torken.
Vi skar dem i 1 cm remmar och rullade ihop dem.
Smasken.
Rabarber (om vi får någon) Skall göras, såg smaskens ut.

Skriv svar