kött som kött?

Här diskuterar vi allt som rör tryckkonservering


St Nick
Inlägg: 1
Blev medlem: 28 sep 2024, 10:40

vill göra amerikanska bbq-beans och liknande. hittar en del recept men vissa ingredienser, tex anduille korv, är svårt att hitta här. så min fråga, kan man byta ut korv mot tex bacon, eller sidfläsk. kan man byta ut nötkött mot lamm eller fläsk? funderar mest på botulismen, och jag vet att det ej är nån fara att äta om man värmer upp den efter man öppnat burken, men kan man i en krissituation kanske man behöver äta den kall..

Användarens profilbild
Jocke
Inlägg: 119
Blev medlem: 20 feb 2023, 22:08
Ort: Delsbo
Kontakt:

Rött kött = samma! Alltså Nöt, fläsk, lamm och viltkött går att byta mellan helt fritt.

Däremot brukar bacon och korv vara ingredienser som man säger att man ska vara försiktig med att laborera med själv. Har du någon länk till något recept du var nyfiken på så kan vi kolla lite på det?

Skriv svar