Kokkonservering av persikojuice
Hej! I år fick vi otroligt mycket persikor och jag kokkonserverade mycket i syrup. Jag använde weckburkar och det har gått utmärkt. Det är första gången jag kokkonserverar så jag har läst mycket och haft fin hjälp av bla Konservgeek. Cred! Förutom persikohalvor gjorde jag persikojuice genom att passera persikor i assisten. Den kokkonserverade jag i syltburkar (pga att Weckburkarna tog slut) som är av samma sort och av god kvalite. Det blev vacuum/undertryck i burkarna och jag tillsatte lite sockerlag i juicen innan kokkonserveringen. Nu till frågan! Nu när jag öppnar burkarna ser innehållet inte så trevligt ut och på vissa är det lite 'slemmigt' på ytan. Smaken är inte god heller. Vad kan ha gått fel? Det är alltså klart vacuum i burkarna, jag kokkonserverade i 20 min och det var lite sockerlag i persikojuicen. Det vore toppen om ni kan hjälpa mig att försöka förstå varför detta blev galet.
Hälsningar
Anders