Sida 1 av 1

Bubblor

Postat: 30 aug 2024, 16:02
av Anders_S

Hej! Nybörjare här!

  1. Ska det ha slutat att bubbla ur burkarna när kokkonserveringen är klar?
  2. jag ska konservera persikor i weck-burkar. Spelar det roll hur mycket persikor man har i burkarna?
    Hälsningar
    Anders

Re: Bubblor

Postat: 30 aug 2024, 23:53
av Jocke

Hej! Kul, och välkommen! :)

  1. Menar du bubblorna som kan komma ur burkarna när du ställer ner dem i vattnet? I så fall så är det inget som spelar någon roll. Har du kokat i rätt tid så är allt som det ska. Att det bubblar i kokvattnet beror på att det pyser ut luft ur burken. Det är såklart bra, eftersom det är en del i att du får ett undertryck i burken senare när den kallnar.

  2. Jao, lite. Du ska ha en halv inch (det vi brukar översätta till 1,25–2 cm) luftspalt upp till locket. Räkna upp till lockets nedre kant som bygger ner några millimeter in i burken. Skulle rekommendera att du läser det här receptet från NCHFP/USDA där det beskrivs hur du konserverar dem. 25–35 minuter i vattenbad beroende på val av metod.