Sida 1 av 1

potatis

Postat: 14 aug 2024, 09:07
av Anna-Karin

Tryckonserverade igår tärnad potatis men vattnet runt potatisen har liksom geleat sig ? fin färg och de var förkokta innan konservering . går de att använda ?
konserverade även hel potatis men de blev inte så.


Re: potatis

Postat: 14 aug 2024, 10:59
av Kim

Orsaken till att vattnet liksom geleat sig kan vara att potatisen varit av en stärkelserik sort. Så även om du förkokt dem så kan de ha släppt mer stärkelse vid konserveringen för att det helt enkelt finns mer snittytor på tärnad potatis. För jag antar att du använde samma sort till både de hela och de tärnade. Men jag är ingen expert utan går bara på vad jag hört och sett tidigare. Om du känner dig osäker så använd potatisen i enbart varma rätter. Men jag tror inte det är något fel på den. Funderar på att köra en omgång potatis till hösten bara för att prova. Du får gärna dela med dig hur du brukar använda dina konserverade potatisar.


Re: potatis

Postat: 14 aug 2024, 11:01
av Anna-Karin

tack.


Re: potatis

Postat: 15 aug 2024, 13:04
av Jocke

Kim har helt rätt. Ingen fara alls, har du följt instruktionerna kommer det vara "inbakad" marginal för att det ska vara säkert.