Sämsta maten att konservera?

Här kan vi prata om lite allt möjligt som på något sätt är relaterat till inkokning/konservering


Användarens profilbild
Heli
Inlägg: 43
Blev medlem: 26 feb 2023, 13:24
Ort: Delsbo

Allt blir ju faktiskt inte supergott när man konserverar. Har ni testat något som faktiskt blev dåligt? Tips på saker att undvika?

Jag och Jocke har lite skilda åsikter om att konservera potatis. Han tycker att det är schysst, men jag tycker inte det är någon höjdare. Sen kan jag tycka att konserverade morötter är gott egentligen, men jag har lite svårt för den mjuka konsistensen.

Användarens profilbild
Umami
Inlägg: 7
Blev medlem: 30 sep 2024, 08:21

Moin!
Har det också svårt för potatis o morot som helkonserv. Potatisen tycker jag smakar märkliga… jo och morötter blir ju tyvärr mjuka.
När potatisarna är tärnade däremot, för att sedan blir stekta i en pytt går bra tycker jag. Morötter kör jag egentligen bara fryst, eller fermenterad eller inlagd för att ha tuggmotstånd kvar.
Zucchini går inte bra. Här kör jag soppa som kylkonserv, när jag har tryck canner provar jag helkonserv.

˚Good food = Good life˚

Skriv svar