potatis

Här diskuterar vi allt som rör tryckkonservering


Anna-Karin
Inlägg: 2
Blev medlem: 14 aug 2024, 09:02

Tryckonserverade igår tärnad potatis men vattnet runt potatisen har liksom geleat sig ? fin färg och de var förkokta innan konservering . går de att använda ?
konserverade även hel potatis men de blev inte så.

Användarens profilbild
Kim
Inlägg: 28
Blev medlem: 18 jul 2024, 11:24

Orsaken till att vattnet liksom geleat sig kan vara att potatisen varit av en stärkelserik sort. Så även om du förkokt dem så kan de ha släppt mer stärkelse vid konserveringen för att det helt enkelt finns mer snittytor på tärnad potatis. För jag antar att du använde samma sort till både de hela och de tärnade. Men jag är ingen expert utan går bara på vad jag hört och sett tidigare. Om du känner dig osäker så använd potatisen i enbart varma rätter. Men jag tror inte det är något fel på den. Funderar på att köra en omgång potatis till hösten bara för att prova. Du får gärna dela med dig hur du brukar använda dina konserverade potatisar.

Anna-Karin
Inlägg: 2
Blev medlem: 14 aug 2024, 09:02

tack.

Användarens profilbild
Jocke
Inlägg: 110
Blev medlem: 20 feb 2023, 22:08
Ort: Delsbo
Kontakt:

Kim har helt rätt. Ingen fara alls, har du följt instruktionerna kommer det vara "inbakad" marginal för att det ska vara säkert.

Skriv svar