Morsan skrev: ↑04 okt 2024, 07:52Jag har kört i både Weck och Ball. Föredrag Ball alla dagar i veckan, så mycket smidigare. Och ”sanningen” att man kan återanvända gummiringen till Weck ställer jag mig ganska skeptiskt till. Efter en tryckomgång tycker jag att de är ganska mycket påverkade, jag skulle aldrig trycka ”värdefulla” livsmedel med en begagnad gummiring. Är de vattenbadade så kanske de håller för fler vattenbad. Men ”klattret” med clips och gummiring gillar jag inte. Jag använder dem mest till sylt/äpplemos men ”unnar mig” Ball till kött och annat jag absolut inte vill misslyckas med.
Tycker också att Weck lätt får små urslag i glaset när man sätter på /tar av clipsen. Försöker bygga ett Ball-lager nu då jag tröttnat lite på Weck.
Ja, det är nog vanligt att man börjar med Weck och sedan forsätter vidare till Ball och andra mason jars. Så har det varit för oss. Tvärtom, att man börjar med Ball och byter till Weck, är nog inte alls så vanligt av flera anledningar, bland annat de du nämner.