Vilka burkar är egentligen BÄST?!

Här diskuterar vi tryckkonserveringsapparater, burkar och andra verktyg som behövs vid konservering


Bästa burken

Klassiska mason jars (Ball, Bernardin, etc)

2
50%

Clas Ohlsons mason jars

0
Inga röster

Weck

2
50%

Patentlåsburkar (Ikea Korken, Le Parfait Super)

0
Inga röster

Le Parfait Familia Wiss

0
Inga röster

Honungsburkar

0
Inga röster

Annan

0
Inga röster
 
Antal röster: 4
Användarens profilbild
Heli
Inlägg: 43
Blev medlem: 26 feb 2023, 13:24
Ort: Delsbo

Morsan skrev: 04 okt 2024, 07:52

Jag har kört i både Weck och Ball. Föredrag Ball alla dagar i veckan, så mycket smidigare. Och ”sanningen” att man kan återanvända gummiringen till Weck ställer jag mig ganska skeptiskt till. Efter en tryckomgång tycker jag att de är ganska mycket påverkade, jag skulle aldrig trycka ”värdefulla” livsmedel med en begagnad gummiring. Är de vattenbadade så kanske de håller för fler vattenbad. Men ”klattret” med clips och gummiring gillar jag inte. Jag använder dem mest till sylt/äpplemos men ”unnar mig” Ball till kött och annat jag absolut inte vill misslyckas med.

Tycker också att Weck lätt får små urslag i glaset när man sätter på /tar av clipsen. Försöker bygga ett Ball-lager nu då jag tröttnat lite på Weck.

Ja, det är nog vanligt att man börjar med Weck och sedan forsätter vidare till Ball och andra mason jars. Så har det varit för oss. Tvärtom, att man börjar med Ball och byter till Weck, är nog inte alls så vanligt av flera anledningar, bland annat de du nämner.

Skriv svar