Kokat över

Här diskuterar vi allt som rör tryckkonservering


Frippes skafferi
Inlägg: 1
Blev medlem: 15 feb 2025, 14:16

Hej

Jag har precis börjat med tryckkonservering och undrar
jag körde enligt receptet på pulled pork med bbq sås som var på hemsidan
och fyllde i 450 ml burkar
fick bort luftbubblor med kniv och mätte ca 2,5 cm luftspalt.
när jag öppnade locket på tryckkokaren så hade det "kokat över" eller läckt ut en del spad
från burkarna i grytan är det ok?
de har bildats vakum i burkarna så antar att dom är ok att förvara då

mvh frippe

Användarens profilbild
Jocke
Inlägg: 125
Blev medlem: 20 feb 2023, 22:08
Ort: Delsbo
Kontakt:

Det är okej så länge det är minst 50 % av vätskan kvar i burkarna. Det är såklart tråkigt när det händer, men det är vanligare på vissa recept än andra. Just pulled pork-receptet verkar ha en tendens att koka över. Det man kan göra för att minska risken är att låta trycket sjunka långsammare när man är klar, samt kanske ha aningen större luftspalt än det är tänkt.

Skriv svar