Gå gärna med i vårt community för att delta i diskussioner om konservering! I de olika forumen diskuterar vi allt inom olika konserveringsmetoder, framför allt tryckkonservering, ångkonservering och vattenbadskonservering (ibland även kallat kokkonservering). Vi finns på flera ställen, förhoppningsvis något som passar för alla. 🙂

Facebookgrupp: Konservgeek – Allt om konservering
– eftersom många av våra läsare föredrar Facebook har vi nu startat en Facebookgrupp.

Konservgeek på Patreon
– livediskussioner genom Teamsmöten cirka en gång i månaden. Håll gärna utkik i vår kalender för att se när vi har planerat nästa möte.

Konservgeeks ”oldschoolforum”
– ett klassiskt forum för alla som vill ha det lite mer ”oldschool”

Ibland anordnar vi även föreläsningar och kurser om konservering. Passa på att lära dig mer och samtidigt lära känna likasinnade i ditt närområde.

Vi som står bakom bloggen och vårt community följer de amerikanska riktlinjerna för konservering (från USDA) så långt som det är möjligt eftersom de är långt mer uppdaterade och välundersökta än metoderna som har använts i Europa på 40-talet. Det är okej att diskutera riktlinjerna i våra forum, men vi tillåter inte ”rebel canning” där all vetenskap avfärdas bara för avfärdandets skull.