Vad har du tryckkonserverat idag?

Här diskuterar vi allt som rör tryckkonservering


Heli
Inlägg: 6
Blev medlem: 26 feb 2023, 13:24

Som frågan lyder: Vad har du tryckkonserverat idag (eller i veckan)?

Här hemma passade vi på att tryckkonservera potatis för första gången i fredags. Dagen efter testade vi att steka en burk till maten, vilket kändes väldigt smidigt. Det kommer vi nog att göra fler gånger!

Bild

Jocke
Inlägg: 7
Blev medlem: 20 feb 2023, 22:08

Personligen tyckte jag potatisen blev hur bra som helst. Man kan ana nån diskret bismak, men jag undrar om det kan vara vinägern jag hade i vattnet i apparaten... Eller så smakar konserverad potatis så bara. Vi får testa en gång till nån gång och se. Oavsett kommer det bli ett inlägg med recept på potatis snart. Jag har skrivit klart ett första utkast och Heli har fotat. Ni märker när det är uppe.

Jocke
Inlägg: 7
Blev medlem: 20 feb 2023, 22:08

Häromdagen gjorde jag Pulled Pork i BBQ-sås. Receptet från All new Ball book of Canning. Vi ska skriva ihop en översättning till bloggen snart. :)

Det blev hur som helst sviiiingott. Pulled pork. I burk! Bara att öppna och äta! :o

Skriv svar