Vågad skärgrej?

Här diskuterar vi tryckkonserveringsapparater, burkar och andra verktyg som behövs vid konservering


eira
Inlägg: 40
Blev medlem: 18 aug 2023, 08:59

Har inte sökorden på min sida. Jag skulle vilja skiva rödbetor och gurka sådär vågigt och fint. Vad heter saken jag behöver?

Användarens profilbild
Jocke
Inlägg: 68
Blev medlem: 20 feb 2023, 22:08
Ort: Delsbo
Kontakt:

Vi använder helt enkelt en vågig kniv. Tror vi hittade på typ ICA eller nåt för ganska längesen, men en snabb googling gav mig den här: https://www.amazon.se/sk%C3%A4rare-Rost ... B0BQJMNWRX

Den ser typ ut som den vi har. Men sök på "vågig kniv" på google så kanske du stöter på någon du tror du kommer gilla mer. :)

Har försökt hitta en tillsats till vår matberedare med ett vågigt knivblad, men det finns verkligen inte. Hade varit skönt att kunna automatisera det lite när man ju trots allt ska hacka upp typ 30 gurkor eller vad det nu brukar bli. En mandolin däremot kanske går lite snabbare? Hittade den här på amazon nu: https://www.amazon.se/Myiosus-Gr%C3%B6n ... B09XD3MZC5

Vill förresten påpeka att jag såklart inte lägger in en massa sponsrade länkar på forumet i smyg... :lol: Det här är "vanliga" länkar utan spons till oss.

Användarens profilbild
Heli
Inlägg: 37
Blev medlem: 26 feb 2023, 13:24
Ort: Delsbo

Jag tror det ibland brukar kallas för legymkniv, eller chartreusekniv. Eller bara "räfflad kniv"/"pommes frites-kniv". Hoppas du hittar någon du gillar!

eira
Inlägg: 40
Blev medlem: 18 aug 2023, 08:59

Underbart, tack! Nu kan jakten gå vidare :D

Skriv svar