Presentationstråd!

Här kan vi prata om lite allt möjligt som på något sätt är relaterat till inkokning/konservering


Användarens profilbild
Jocke
Inlägg: 119
Blev medlem: 20 feb 2023, 22:08
Ort: Delsbo
Kontakt:

Arne skrev:

En till ny här på forumet som skall försöka komma igång med konservering. (2 år efter införskaffandet.)
Har införskaffat en All Amerikan. en del weck burkar samt de tillbehör jag tror jag behöver.
Sommarstuga i Hälsingland nära Delsbo där jag tänkte håla till med konservering.
Kommer säkert skriva här:-)
Saknar "gamla" forum på detta sättet. Enklare översikt och man kan följa trådar utan avbrott.

Nämen! Välkommen till Delsbo. Det är ju här vi håller hus också.

Grattis till All American och Weck-burkar.

Och ja, gamla forum är riktigt bra egentligen. Synd att så många verkar ha glömt det. Väldigt skönt att slippa en massa algoritmer som bestämmer vad man ska se och inte, ärligt talat.

Användarens profilbild
Arne
Inlägg: 18
Blev medlem: 04 dec 2023, 14:24

Tack för det :-)
Precis.
Höll mycket till på ett forum . Sporthoj.com
Det var så enkelt att navigera runt, hitta gamla trådar med info m.m.
Bara kok konserverat än.

Användarens profilbild
Kim
Inlägg: 28
Blev medlem: 18 jul 2024, 11:24

Hej jag heter Kim och bor i Blekinge. Köpte mig en konserveringstryckkokare för två år sedan för att jag tänkte bli lite mer "huslig" när pensionsdagen så småningom infann sig och fritiden utökades drastiskt. Maken bestämde sig då för att ett litet växthus vore ju också en kul grej. Så detta är första sommaren med växthus och andra året med konserveringsbestyr. Jag försöker hålla mig till väl beprövad kunskap när det gäller just tryckkokskonservering eftersom det är sånt jag vill kunna förvara utanför kylskåpet. Vi har ingen källare och bor i ett 70-tals hus så det finns inte direkt någon naturligt kall plats som man ofta har i äldre hus. Jag hoppas kunna ta del av och dela erfarenheter och recept med er andra på forumet.

Användarens profilbild
Jocke
Inlägg: 119
Blev medlem: 20 feb 2023, 22:08
Ort: Delsbo
Kontakt:

Varmt välkommen! Kul att det händer lite på forumet igen. :)

Användarens profilbild
Umami
Inlägg: 7
Blev medlem: 30 sep 2024, 08:21

Hej, jag finns i Malmö. HQ - 82kvm, 2 barn, man samt 2 kattar med liten balkong; kylen är alltid proppfull och frysen alltid för liten :)
Uppväxt med till stort sätt självförsörjande familj, där hela frukt o grönsaksförbrukning kom från egen odlat och blev konserverad. Slakt en gång per år med hemmagjorda produkter som fyllde meter med hyllor i källaren.
Vi gillar att laga nästan allt från grunden. Corona med lukt o smakförlust i nästan tre år var en riktig smäll för oss. Så först nu kommer vi tillbaka till att kunna återigen njuta av egen hemmagjord mat.
Jag håller på med fermentering (kimuchi, japanska nukazuke, kefir, surkål mm), så klart inläggningar. Mycket här asiatiskt från min tid i Japan för att få det så autentiskt som möjligt. Hembakat bröd, mycket med surdeg.
Har kört en del kylkonservering för lunchrätterna dvs rätter med kött, mjölkprodukter el mjöl körs i vattenbad sedan förvaring i kylen i 4 veckor.
Med rådande inflationen, begränsad plats i frysen har tiden kommit att börjar med helkonserver. Vet inte riktig var någonstans på dessa 82kvm allt ska förvaras, med det finns ju plats ovanpå köksskåpen…..
Ser framemot inspiration och byta ut erfarenheter!

˚Good food = Good life˚

Användarens profilbild
Jocke
Inlägg: 119
Blev medlem: 20 feb 2023, 22:08
Ort: Delsbo
Kontakt:

Kuuul! Vad spännande!

Fermentering är fortfarande ganska outforskat för vår del (även om jag läst på lite om hur det oftast går till när det gäller grönsaker). Det enda jag egentligen gjort är surdegsbröd (hade en period på några år där jag gjorde det lite då och då, min surdeg har dock möglat nu efter lite för lång inaktivitet) och kombucha (typ den godaste drickan jag vet men även det tappade jag orken med efter ett tag).

Välkommen! :)

Användarens profilbild
Umami
Inlägg: 7
Blev medlem: 30 sep 2024, 08:21

Jocke skrev: 30 sep 2024, 09:45

Kuuul! Vad spännande!

Fermentering är fortfarande ganska outforskat för vår del (även om jag läst på lite om hur det oftast går till när det gäller grönsaker). Det enda jag egentligen gjort är surdegsbröd (hade en period på några år där jag gjorde det lite då och då, min surdeg har dock möglat nu efter lite för lång inaktivitet) och kombucha (typ den godaste drickan jag vet men även det tappade jag orken med efter ett tag).

Välkommen! :)

:) I början var jag helt besatt för att få allt rätt. Efter 6 år är jag helt avslappnat! Haha. Tipsar i övrig konserveringsrelaterat tråden!

˚Good food = Good life˚

Skriv svar